Læringscentret

Vi i læringscentret

Læringscentret består af en læsevejleder en læringsvejleder og to medievejleder. Tilsammen står vi for at inspirere og støtte eleverne i at have lyst til og være nysgerrig på læring. Samtidig vil vi støtte og inspirere vores kolleger til en spændende og udviklende undervisning.

Tidlig læsning

Vi har fokus på den tidlige læsning gennem leg med nye ord og fagord, bogstavlyde, rim og remser og børnestavning. Vi arbejder med at få den gode daglige rutiner med læsetræning. Vi tager udgangspunkt i den enkelte elevs niveau og behov.

IT i undervisningen

Vi arbejder med IT i undervisningen på alle klassetrin, hvor der bl.a.arbejdes med digitale læremidler. På mellemtrinnet er vi en del af et Læring og teknologi samarbejde med vores to naboskoler.

Biblioteket

Læringscentret på Søvind skole ønsker på alle måder at understøtte børnenes lyst til at lære.
Det er ønsket at hjælpe med at formidle bøger, apps, viden om film osv. vedrørende de interesser børnene har.
Vi har et fint sdamarbejde med Horsens folkebibliotek og kommunens andre skoler, så hvad vi ikke selv har, kan altid skaffes fra andet sted. Alt er muligt.

Kulturen

På Søvind skole gør vi noget for at give børnene forskellige kulturelle oplevelser. Hvert år får vi mindst et besøg af grupperne fra LMS (levende musik i skolen), og mindst et børneteater.
Ud over det benytter vi os af de lokale tilbud om museumsbesøg og kulturelle arrangementer.